<p>Har du rester av lammelår eller lammestek? På 20 minutter kan du lage crispy lam à,nike free norge; la crispy peking duck av restene.</p>
<p>Nå er påsken snart her, og da står lammelår og lammestek på menyen hos de fleste. Snart har vi kjøleskapet fullt av lammerester som vi ikke vet helt hva vi skal bruke til, og snart er vi stappmette på tunge tradisjonsretter som tar timevis å lage.</p>
<p>Hvis du har lammerester i kjøleskapet, og lyst på noe lettere med spreke smaker som er kjapt å lage, er denne lynraske versjonen av crispy lam fra kokkebloggeren Helene Baaserud noe for deg.</p>
<p>– Har du har laget langtidsstekt lam, har du et mørt kjøtt som er et ypperlig utgangspunkt for crispy lam eller pulled lam. Det beste resultatet får du om du bruker lammekjøtt med litt fett på,nike free, for det er fettet som gjør kjøttet sprøtt. Men det er ikke noen krise om du bruker kjøtt uten fett, for det smaker fortsatt himmelsk, lover Helene.</p>
<p>Crispy duck er en klassisk kinesisk rett som består av tynne lomper som du fyller med sprøtt andekjøtt, grønnsaker og hoi sin saus, og kan minne litt om taco. Tradisjonelt serveres disse i asiatisk lomper som kalles peking duck wrapper som selges i asiatiske forretninger, men får du ikke tar i dette kan du fint bruke vanlige tortillalefser. Det er vanlig å dampe lompene i bambusbeholdere, men har du ikke dette kan du dampe lompene i en vid kjele med vann og damprist.</p>
<p>Prøv Helene sin uimotståelige oppskrift på crispy lam som du kan lage på kun 20 minutter, og få et påskemåltid som du aldri vil glemme!</p>
<p>Dette trenger du (4 personer):</p>
<p>600 gram lammerester
4 gulrøtter
1 pakke vårløk
1 agurk
1-2 dl hoi sin saus
1 lime
Peking duck wrapper</p>
<p>Slik gjør du:</p>
<p>Sett ovnen på 230 grader med grillfunksjonen på. Riv lammerestene lett fra hverandre, og fordel de utover et stekebrett med bakepapir på. Sett i ovnen i 10 minutter i forvarmet ovn til lammerestene er sprø. Hold et lite øye med kjøttet, og pass på at det ikke brenner seg.</p>
<p>Mens lammet står i ovnen, kutter du agurk i tynne staver og gulrot og vårløk i tynne strimler. Vann ut 1-2 dl hoi sin saus med kaldt vann for å få en litt tynnere konsistens, og smak til med limesaft.</p>
<p>Legg litt bakepapir i en bambusdamper, og legg de frosne lompene oppi. Ha litt vann i en kjele eller stekepanne som er bred nok til beholderen og kok opp på høy varme. Sett beholderen i kjelen/stekepannen og la det dampe i ca. fem minutter. Har du ikke en bambusbeholder, kan du dampe lompene i en vid kjele med vann og damprist.</p>
<p>Fyll lompene med sprøtt lammekjøtt og grønnsaker, og hell over hoi sin saus.</p>οΌ
ΠΠ»Π°Π΄ΠΈΠΌΠΈΡΡΠΊΠΈΠΉ ΠΆΠ΅Π½ΡΠΊΠΈΠΉ ΡΠΎΡΡΠΌ » Π‘Π - Π‘ΠΎΠ²ΠΌΠ΅ΡΡΠ½ΡΠ΅ ΠΠΎΠΊΡΠΏΠΊΠΈ » ΠΡΠ΅Π΄Π»ΠΎΠΆΠ΅Π½ΠΈΡ ΠΏΠΎ Π½ΠΎΠ²ΡΠΌ Π·Π°ΠΊΡΠΏΠΊΠ°ΠΌ
Lag crispy lam av lammerestene pΓ₯ 20 minutter
(1 ΡΠΎΠΎΠ±ΡΠ΅Π½ΠΈΠ΅)-
ΠΡΠΏΡΠ°Π²Π»Π΅Π½ΠΎ 9 Π»Π΅Ρ Π½Π°Π·Π°Π΄ #
ΠΡΠΏΡΠ°Π²ΠΈΡΡ ΡΠΎΠΎΠ±ΡΠ΅Π½ΠΈΠ΅
ΠΡ Π΄ΠΎΠ»ΠΆΠ½Ρ Π²ΠΎΠΉΡΠΈ Π½Π° ΡΠΎΡΡΠΌ ΠΈΠ»ΠΈ
Π·Π°ΡΠ΅Π³ΠΈΡΡΡΠΈΡΠΎΠ²Π°ΡΡΡΡ ΡΡΠΎΠ±Ρ ΠΎΡΡΠ°Π²Π»ΡΡΡ ΠΊΠΎΠΌΠΌΠ΅Π½ΡΠ°ΡΠΈΠΈ ΠΈΠ»ΠΈ ΡΠΎΠ·Π΄Π°Π²Π°ΡΡ Π½ΠΎΠ²ΡΠ΅ ΡΠ΅ΠΌΡ.